Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Salvamontiştii încearcă să recupereze trei turişti blocaţi în Munţii Bucegi

Postat la: 27.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Salvamontiştii din Buşteni intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea a trei turişti care au rămas blocaţi pe munte, în zona Valea Albă, din Bucegi, după ce au vrut să coboare de la Vârful Omu

Potrivit ISU Prahova, trei persoane adulte au rămas blocate, sâmbătă seara, pe traseul montan de la Vârful Omu, în zona Valea Albă, o echipă Salvamont plecând în acţiune pentru recuperarea lor. Reprezentanţii Salvamont Buşteni au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei turişti au vrut să coboare de la Vârful Omu în staţiunea Buşteni, iar pe Valea Albă nu au mai putut înainta după ce s-au abătut, cel mai probabil, de la traseul marcat şi au ajuns la o râpă.

UPDATE 22:39 Adolescentul căutat în Bucegi, găsit la sediul Organizaţiei SOS Salvaţi Copiii din Bucureşti

Adolescentul căutat sâmbătă seară de salvamontişti şi jandarmi în Munţii Bucegi a ajuns la sediul Organizaţiei SOS Salvaţi Copiii din Bucureşti, unde locuieşte, acesta fiind orfan. Reprezentanţii organizaţiei au sunat la 112, iar căutările au fost întrerupte, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, copilul de 16 ani dat dispărut şi căutat în zona Cota 2000 - Padina a ajuns la sediul Organizaţiei SOS Salvaţi Copiii din Bucureşti, adolescentul fiind orfan.

La rândul său, şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că salvamontiştii au întrerupt căutările după ce reprezentanţii organizaţiei i-au anunţat că minorul a ajuns la Bucureşti. Copilul a fost căutat, după ce a dispărut şi nimeni nu a ştiut nimic de el timp de şase ore. Se pare că acesta a mers înaintea grupului din care făcea parte, iar apoi nu a mai apărut nicăieri. Minorul făcea parte dintr-un grup din Bucureşti, format din 12 copii, cu vârste între 14 şi 16 ani, însoţiţi de patru adulţi.

Un adolescent din Bucureşti, în vârstă de 16 ani, a fost căutat, sâmbătă seară, de salvamontişti şi de jandarmii montani, în zona Padina, din Munţii Bucegi, după ce a fost dat dispărut. Grupul din care face parte nu mai ştie nimic de copil de mai bine de 6 ore, transmite corespondentul MEDIAFAX. Şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că salvamonti?tii au plecat în ac?iune pentru căutarea unui adolescent care este dat dispărut. „Avem echipe de căutare. Noi îl căutăm în zona Valea Dorului - Padina. Era cu grupul, mergea la Padina", a declarat Cojanu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, a declarat că a fost primit apel pe 112, care a anunţat dispariţia minorul. Acesta făcea parte dintr-un grup de 12 copii care mergea de la Cota 2000, la Padina. Totodată, cabanierul de la Padina, Toni Bunea, a precizat că grupul a făcut rezervare pentru o cameră, dar că adolescentul nu a ajuns la cazare, de?i a plecat în fa?a colegilor săi.

„În zona Valea Dorului el a luat-o înaintea grupului. S-a oprit să umple două sticle cu apă. Restul grupului a ajuns la Padina, el nu. Ar fi trebuit să ajungă în două ore. Nimeni nu mai ?tie nimic de el de la ora 13. Nu a mai apărut nicăieri. Ei au sperat că e aici. Am sunat peste tot, la cabane, stâne, nimeni nu l-a văzut, iar pe telefonul mobil nu răspunde", a declarat Bunea. Potrivit acestuia, grupul este din Bucureşti, fiind vorba de 12 copii, cu vârste între 14 şi 16 ani, şi de patru adulţi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE