Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Salvamontiştii caută doi alpinişti din Craiova, rătăciţi în Masivul Retezat. A fost solicitată intervenţia unui elicopter MAI

Postat la: 20.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi alpinişti din Craiova au plecat, în urmă cu mai bine de 24 de ore, pe un traseu din Munţii Retezat, fără să aibă cu ei telefoane mobile, iar colegii lor i-au apelat pe salvamontişti pentru a-i găsi, însă vremea rea îi împiedică pe salvatorii din Hunedoara să urce mai sus de Pereţii Bucuriei.

Autorităţile din Hunedoara au constituit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi au solicitat, duminică, intervenţia elicopterului MAI pentru identificarea celor doi alpinişti craioveni care sâmbătă au plecat pe un traseu din Masivul Retezat şi nu au mai revenit la cabană. Jandarmii montani şi salvamontiştii sunt blocaţi în refugii din masivul Retezat din cauza vremii care nu permite urcatul pe munte. În sprijinul căutării a fost solicitată intervenţia unui elicopter, dar nici acesta nu poate pleca din cauza vremii nefavorabile.

„Operaţiunile de căutare a celor doi turişti, rătăciţi în Masivul Retezat, vor fi reluate când vremea va permite. Totodată, a fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. Deocamdată, căutarea aeriană este exclusă, tot din cauza vremii", se arată într-un comunicat remis presei duminică de Centrul de comunicare şi informare publică al judeţului Hunedoara constituit la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Piloţii au comunicat că, din cauza condiţiilor meteo din zona montană, zborul este, deocamdată, imposibil. Încă de la primele ore ale dimineţii, o echipă mixtă alcătuită din 7 salvamontişti şi 9 jandarmi s-a deplasat pe traseul dintre cabana Genţiana şi Vârful Bucura, în Masivul Retezat, acolo unde se presupune că au dispărut cei doi turişti care intenţionau să facă escaladă. Alpiniştii au între 30 şi 40 ani, sunt din municipiul Craiova şi au venit alături de alţi prieteni în Retezat, fiind cazaţi la cabana Genţiana. Când au plecat au lăsat telefoanele la cabană, astfel că nu se poate comunica cu ei.

„Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol şi vizibilitate redusă sub 10 metri, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Genţiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele urmând ca, imediat ce vremea va permite, salvatorii să reia acţiunea. Căutările se vor relua doar în condiţii sigure pentru salvatori, mai exact, vreme potrivită pentru operaţiunile de căutare-salvare, sub coordonarea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Salvamont Hunedoara", se mai arată în comunicatul Centrului de comunicare şi informare publică al judeţului Hunedoara. Traseul pe care salvatorii trebuie să înainteze se află, în urma căderilor de zăpadă, într-o zonă unde există pericol iminent de avalanşă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE