Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a trezit Ciorbea: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în problema accesul vehiculelor în zonele pietonale

Postat la: 24.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unui comunicat de presa, Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu privind clarificarea cadrului legal care reglementează accesul vehiculelor în zonele pietonale, făcând o solicitare în acest sens Direcţiei Juridice din cadrul municipalităţii.

"Avocatul Poporului solicită Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti să clarifice următoarele: care sunt zonele din Municipiul Bucureşti declarate ca fiind exclusiv pietonale; actele normative care stabilesc situaţia juridică a respectivelor zone; în ce condiţii este permisă circulaţia autovehiculelor în perimetrele declarate ca zone pietonale; cui revine sarcina supravegherii respectării condiţiilor impuse de lege cu privire la circulaţia autovehiculelor în aceste zone", relevă sursa citată.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a unui articol din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică. Potrivit Avocatului Poporului, în municipiul Bucureşti există anumite perimetre pe care autorităţile locale sau municipale le-au declarat zone exclusiv "pietonale" (zona Centrului Istoric este una dintre ele), însă "în aceste areale pot fi observate circulând printre pietoni diverse autovehicule (autoturisme, vehicule de aprovizionare, vehicule de salubritate etc), existând pericolul real de producere a unor accidente, dat fiind faptul că pietonii nu se aşteaptă ca în aceste zone (teoretic destinate exclusiv circulaţiei pietonale) să întâlnească autovehicule".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE