Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a pus batista pe țambal! PSD nu-l mai suspenda pe Iohannis, Iohannis nu mai da jos Guvernul si nu-l mai arde pe Dragnea

Postat la: 07.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Desi la o prima vedere ar parea ca razboiul intre Iohannis si Dragnea & Co. s-ar fi adâncit, in realitate, acelasi Dragnea a rasuflat usurat. I-a trecut glontul pe la ureche. Iohannis a castigat capitalul electoral de care avea nevoie, a incalecat PSD, iar PSD s-a retras.

Intelegerea "la distanta" e clara: Iohannis nu da jos Guvernul Grindeanu, nu baga deocamdata DNA-ul sa dărâme executivul, iar PSD cu ALDE nu-l suspenda si nici nu-l mai santajeaza cu suspendarea. Iohannis are acum peste 50% din electorat, in vreme ce PSD si ALDE au cazut la nivelul PNL. De aici inainte totul e declarativ. Tariceanu e "baiatul rau" care inca il ataca pe Iohannis ca e si el corupt, in vreme de dragnea e "baiatul bun", nu vrem suspendare, vrem sa ne facem programul, vrem sa guvernam cinstit, toti vrem reconstructia unei Românii puernice. Occidentul se calmeaza, UE se linisteste. De vineri, Iohannis poate sa intre in vacanta, sa plece in Malibu.

România revine la sistemul de guvernare traditionala de dupa 2000. Adica Iliescu in scandal cu Nastase, Basecu in cearta cu Tariceanu, Basescu in scandal cu Ponta, Iohannis in scandal cu Ponta si acum, Iohannis in opozitie cu Grindeanu-Dragnea-Tariceanu. Asa cum a fost condusa tara cu mici pauze (guvernul Boc si guvernul Ciolos) si care n-au condus la nimic bun decat la divizarea tarii. S-ar putea ca Iohannis in scurta vreme sa renunte si la referendum, "ca e prea scump" si nu mai e nevoie. Cum, e foarte posibil sa renunte si la consultari cu partidele daca lumea nu va mai iesi in strada si daca mass-media nu va mai agita lucrurile.

Pericolul vine insa de la protestatari. Daca ei vor simti ca au fost inselati si de unii si de altii dintre politicieni, este posibil ca protestele sa continue sa ia amploare, ba chiar sa duca la pactizarea dintre taberele protestatare. Atunci România va fi pe un butoi de pulbere. Dar la fel de posibil este ca lumea sa fie resemnata, plictisita, unii sa se resemneze ca au fost inselati, altii sa nu realizeze nimic din ceea ce se intampla si s-o ia ca pe o mare victorie. Dar acest caz, asa cum vor acum si politicienii, si Iohannis dar si Dragnea si Tariceanu, razboiul se muta in Parlament, dar si intre Cotroceni si Victoria, nu in strada, dar cu amenintarea strazii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE