Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Romanul care si-a ridicat palat in America! Valoreaza 30 de milioane de dolari si e desprins din basme

Postat la: 03.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ioan Cosmescu a parasit Romania in anii 1980, iar inventiile sale in domeniul tehnologiei folosite in medicina i-au adus o avere impresionanta. Ioan Cosmescu, unul din romanii bogati in America!

Numai casa pe care a construit-o in anii 2000 la poalele Marelui Canion din Arizona a fost estimata la 30 de milioane de dolari. Barbatul este originar din Orastiei si a emigrat in 1980. A ales ca tara America, tara tuturor fagaduintelor. Este un faimos inventator in domenul tehnologiei medicale. Inovatiile lui i-au adus sume colosale in conturile bancare. Ioan Cosmescu va fi declarat cetatean de onoare al municipiului Deva.

„Ioan Cosmescu este una dintre personalitatile care si-au folosit cunostiintele pentru a influenta decisiv chirurgia cu laser si electrochirurgia cu radiofrecventa. Inventiile sale influenteaza prezentul si vor marca viitorul. Este detinatorul a numeroase brevete de inventie pe teritoriul Statelor Unite ale Americii si brevete de inventie internationale, inclusiv in Comunitatea Europeana.

Are pana in prezent 150 de inventii in electrochirurgiesi lasere, prima brevetare obtinand-o in anul 1989. Recunoasterea pentru munca de inventator nu a intarziat sa apara, in anul 1996 fiindu-i acordat titlul de Inovator of the year, in domeniul Medical/Biotechnology, de catre Arizona Innovation Network. A revolutionat laserul in chirurgie si a atras atentia asupra pericolelor la care este expus personalul medical in momentul inhalarii fumului produs in electrochirurgie si chirurgia cu laser. A reusit, prin cunostintele si munca sa, sa reduca semnificativ aceste pericole si astfel sa imbunatateasca mediul de lucru din salile de operate si actul medical in sine", informeaza Primaria Deva, in proiectul de hotarare privind acordarea titlului de cetaean de onoare ale municipiului.

„In 1983, Ioan si Elena Cosmescu au emigrat din Romania dominata de sovietici si s-au stabilit in Phoenix, Arizona. Sase ani mai tarziu Cosmescu a lansat I.C. Medical, iar pentru mai mult de 30 de ani, compania a fost in fruntea progreselor in practica chirurgicala. Astazi, I.C. Medical este recunoscuta la nivel global pentru proiectarea si fabricarea de dispozitive si tehnici care au imbunatatit semnificativ siguranta chirurgicala, eficacitatea si rezultatele interventiilor", informeaza I.C. Medical.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE