Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Romanii ar putea fi chemati la referendum pentru a alege intre republica sau monarhie

Postat la: 18.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele executiv al Partidului Social Democrat, Nicolae Badalau sustine romanii ar putea fi chemati la un referendum national, in care ar putea fi intrebati daca vor republica sau monarhie. Potrivit acestuia, asa cum s-a discutat despre referendumul pentru familia traditionala, la fel poate fi pusa in discutia si trecerea la monarhie.

"Totul este posibil, atata timp cat facem un referendum cu familia traditionala, putem pune si o intrebare legata monarhie", a declarat presedintele executiv al PSD. Potrivit lui Nicolae Badalau, in PSD exista multi simpatizanti ai monarhiei. "Sunt convins ca si in PSD sunt extrem de multi simpatizanti ai regalitatii. PSD e un partid mare si in interior sunt foarte multe pareri, asta nu inseamna ca vorbim in numele partidului. Eu simpatizez partea cu monarhia, vazand dezoltarea economica a tarilor unde exista monarhie. Asta nu inseamna ca daca domnul Nicolicea a avut o opinie la un moment dat o are si partidul", a spus Badalau, intrebat despre intentia parlamentarului Eugen Nicolicea, in 1994, de a-l declara pe Regele Mihai I "persona non grata".

BBC, care a transmis imagini de la ceremonie, noteaza ca au fost prezenti la Bucuresti mai multi reprezentanti ai caselor regale din Europa, intre care Printul Charles, dar si fostul rege al Spaniei, Juan Carlos. Regele Mihai este tinut minte ca fiind cel care a decis in august 1944 sa treaca de partea aliatilor si impotriva Germaniei, in al doilea razboi mondial, noteaza canalul britanic. "Fortat sa abdice de liderii comunisti, el si-a trait aproape intreaga viata in exil, in Elvetia", a mai scris sursa citata. BBC subliniaza ca printre personalitatile prezente la funeralii s-au mai aflat fosta regina a Spaniei, Sofia, Regele Carl Gustaf al Suediei si sotia sa, Regina Silvia, fosta regina a Greciei, Anne-Marie, Henri, Duce de Luxembourg, Printesa Astrid a Belgiei si sotul ei, Printul Lorenz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE