Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Romania, sub cod portocaliu si cod galben de ploi torentiale si vijelii!

Postat la: 12.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Instabilitatea atmosferica va deveni deosebit de accentuata in jumatatea de vest a teritoriului, incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, unde vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

In judetele Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, precum si in zona de munte a judetelor Cluj, Alba si Gorj, indeosebi pe parcursul noptii de sambata spre duminica (12/13 august) in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 50...60 l/mp si izolat 80...90 l/mp, potrivit mediafax.ro. In Maramures, nordul Crisanei, vestul Transilvaniei si in sudul si estul Olteniei, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin, iar probabilitatea aparitiei fenomenelor de instabilitate va fi redusa. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 30 si 38 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni. La Bucuresti, canicula va persista, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin in cursul zilei, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

Duminica, in tara, valorile termice vor fi insa in scadere in toata tara, astfel in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, vremea va deveni racoroasa, in timp ce in restul teritoriului se va mentine calduroasa, izolat caniculara in orele amiezii in est si in sud-est, unde local si disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va avea innorari temporar accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice si izolat caderi de grindina in regiunile din jumatatea de vest a tarii, dar si in zonele de deal si de munte din rest, iar din a doua parte a zilei pe arii mai restranse si in est si sud. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor, iar in a doua parte a intervalului se va intensifica temporar in regiunile estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18...20 de grade in dealurile vestice si 35...36 de grade, izolat in est si sud-est, iar cele minime intre 12 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE