Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România sub nămeți! Raed Arafat: 6 județe in COD ROȘU!

Postat la: 06.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ninsoarea și viscolul au blocat mai bine de jumătate din România. Din 41 de județe, doar în 16 se circulă în condiții normale de iarnă, restul fiind sub cod galben, portocaliu sau roșu. Cea mai gravă situație e în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea, care au intrat sub cod roşu de vreme rea, a anunțat Raed Arafat.

Vântul bate și cu 85 de km/h, toate drumurile naţionale şi judeţene din cele șase județe, porturile de la Marea Neagră și Autostrada A2 sunt închise! Ân restul țării se circulă cu dificultate, Inițial codul roșu era emis până la ora 13.00, dar meteorologii de la ANM, l-au prelungit, în unele zone, până la ora 18.00 (Constanța și Tulcea).

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat , a declarat, pentru Agerpres, că „drumurile naționale, precum și drumurile județene sunt închise în Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Tulcea. S-a luat decizia preventivă pentru ca oamenii să nu se blocheze pentru că va fi situația dificilă până la cel puțin ora 13,00, după care vom încerca să înlăturăm efectele pentru ca după aceea să se reia circulația în mod normal acolo unde este posibil. Acționăm pe două paliere: unul preventiv, unde Poliția împiedică persoanele să ajungă cu mașini sau alte mijloace pe drumurile care sunt închise și informează pe unde să meargă, și pe partea de intervenție, unde ISU, împreună cu Jandarmeria, Poliția - și acum am solicitat la Constanța și sprijinul MApN pentru anumite intervenții - lucrează împreună pe partea de intervenții la situațiile de urgență. Avem mai multe situații în curs de rezolvare. S-a luat legătura cu primăriile acolo unde avem cazuri care sunt în așteptarea intervenției medicale ca să se trimită asistenții de la dispensar. Avem un caz la Floroaica, județul Călărași, unde este un mijloc de intervenție în deplasare, o șenilată de la SMURD. Am luat legătura cu viceprimarul și urma să se trimită o asistentă care să stea cu gravida până ajunge mijlocul de intervenție".

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a afirmat că mai multe localităţi nu au curent electric, acţionându-se pentru remedierea problemelor. Totodată, Raed Arafat a anunțatcă 622 de persoane care necesită dializă au fost evacuate preventiv. Aceeași măsură s-a luat și pentru 126 de gravide. "O parte dintre persoane au refuzat să fie evacuate şi normal că în cazul în care va fi ceva o să trebuiască să se intervină pentru ele", a mai spus şeful DSU.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE