Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România şi Bulgaria, pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în clasamentul productivităţii resurselor

Postat la: 05.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România (0,70 euro/kg) şi Bulgaria (0,68 euro/kg) ocupă ultimele locuri dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE) în clasamentul productivităţii resurselor, care măsoară cât de eficient sunt folosite resursele naturale de economie, potrivit unui raport Eurostat, publicat marţi.

Dintre statele membre, cele mai ridicate niveluri ale productivităţii resurselor, în 2016, au fost raportate în Italia (3,98 euro/kg) şi Olanda (3,96 euro/kg), urmate de Luxembourg (3,65 euro/kg), Marea Britanie (3,59 euro/kg) şi Spania (3,17 euro/kg). La polul opus, unde productivitatea resurselor este sub un euro/kilogram se află Bulgaria (0,68 euro/kg), România (0,70 euro/kg), Letonia (0,82 euro/kg), Estonia (0,85 euro/kg) şi Finlanda (0,95 euro/kg).

În Uniunea Europeană, productivitatea resurselor a crescut la 2,07 euro/kg, în 2016, de la 1,47 euro/kg în 2000, o creştere de 41% în termini reali. Productivitatea resurselor măsoară cât de eficient sunt folosite resursele naturale de economie şi indică dacă creşterea economică este compatibilă cu o utilizare mai eficientă a resurselor naturale. Nivelul de productivitate al resurselor variază în statele membre ale UE; acesta depinde de resursele naturale ale unei ţări, de diversitatea activităţilor industriale, de rolul jucat de sectorul serviciilor şi de activităţile din construcţii, de tiparurile de consum şi de resursele energetice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE