Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România ar putea cumpăra avioane de luptă F-35. Anunțul Pentagonului

Postat la: 05.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vice-amiralul Mathias Winter, şeful biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a precizat, într-o declarație adresată Camerei Reprezentanților, că printre „viitorii potenţiali clienţi în domeniul vânzărilor militare în străinătate se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia".

În martie, ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că România este în proces de achiziție a 36 de avioane F16. În 2010, Consiliul Suprem de Apărare a ţării (CSAT) a aprobat propunerea venită din partea Ministerului Apărării de a fi cumpărate 24 de avioane F-16 second hand. Până în prezent, s-au cumpărat însă doar 12 avioane F-16, contra sumei de 628 de milioane de euro, dintre care doar nouă au ajuns în România și au fost repartizate la Baza Aeriană 86 de la Fetești.

Alți aliați ai Statelor Unite care intenționează să achiziționeze avionul indivizil F-35 sunt Elveția, Finlanda și Emiratele Arabe Saudite. Oficialul american a precizat că Statele Unite vor răspunde tuturor solicitărilor de informații despre avionul F-35, produs de corporaţia Lockheed Martin. În 2018, Belgia a anunțat că va plăti patru miliarde de euro pentru a cumpăra avioane F-35, în defavoarea modelului Eurofighter Typhoon. Armata belgiană vrea să facă această achiziție pntru a-și înnoi flota de avioane F-16.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE