Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România a avut cea mai mare creştere economică din Europa în ultimul trimestru din 2016

Postat la: 14.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prin comparaţie, în trimestrul IV 2015, creşterea economică în România era de numai 3,8% faţă de trimestrul IV 2014, iar România se situa atunci pe locul trei european în funcţie de avans.

România a condus, aşadar, la creştere economică, cu 4,8%, iar cea de-a doua mare creştere în termeni anuali a înregistrat-o Bulgaria cu 3,4% şi Polonia, cu 3,1. În schimb, cele mai mici valori ale avansului economic s-au înregistrat în Finlanda şi în Grecia, de 0,3%, dar şi în Belgia, Franţa şi Italia, de 1,1%. Comparativ cu trimestrul precedent, economia României a crescut cu 1,3%, în aceeaşi măsură cu cea a Luxemburg, iar un nivel mai mare a fost înregistrat doar de Polonia, cu 1,7%.

Produsul intern brut al zonei euro a crescut cu 0,4% în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut faţă de precedentele trei luni, în timp ce în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene avansul a fost de 0,5%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015, PIB-ul zonei euro a avansat în trimestrul IV 2016 cu 1,7%, iar cel al Uniunii Europene cu 1,8%.

Datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) sunt similare cu cele ale Eurostat. Potrivit INS, Economia românească a crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 4,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2015, iar în ceea ce priveşte evoluţia faţă de trimestrul anterior, creşterea din trimestrul al patrulea a fost de 1,3%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE