Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reorganizare de top la CFR SA și Ministerul Transporturilor: Birou F...ȚI ȘI CU BANII LUAȚI

Postat la: 20.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In ultimii ani de zile, sefia companiei CFR SA a fost o sinecura pentru o serie de trogloditi politici parasutati si sustinuti de politicieni controversati. Astfel, la butoanele companiei au ajuns George Micu, favoritul Ancai Boagiu, Cristian Ghibu, locotenentul lui Relu Fenechiu, Macarie Modovan- mecanic de gara si frate al presedintelui PSD al CJ Bistrita- Gelu Moldovan, Dan Costescu- motociclistul sustinut si promovat de Vasile Blaga si Liviu Dragnea, iar acum la butoane a ramas Marius Marian Chiper- sustinut de Costescu si de baronul de Teleorman.

Insa, toti acesti directori n-au fost preocupati de bunul mers al companiei, ci doar faca bani pentru ei si gasca lor. Dar,ca sa nu mai fie deranjati in smenurile lor au recurs la smecherie golaneasca: reorganizarea. Astfel, au desfiintat departamentul juridic si din sapte consilieri juridici au ramas patru, iar de anul asta, directorul general Marius Chiper a desfiintat serviciul si au mai ramas doar doi consilieri care au fost atasati la Serviciul juridic de reprezentare (instanta, CAD/ DAB, arbitraj). Practic, cei doi au fost parasutati de catre Chiper intr-un birou de la etajul 5 al Palatului CFR, ingropandu-i in dosare, taindu-le salariile si condamnandu-i la o munca de sisif.

Trebuie precizat ca acctvitatea acestui serviciu, de fapt a celor doi juristi, consta in derularea proiectelor cu finantare externa. precum si numeroasele litigii judecate la Curtea de arbitraj din Paris. Salariul unui consilier juridic este de 2.300 lei, iar conditiile de munca sunt sub orice critica, dar, in schimb, procesele castigate de acesti salariati sunt de zeci si sute de milioane de euro. Exasperati de batjocura impusa de catre de tandemul Costescu-Chiper, cei doi juristi au scos placuta cu denumirea biroului, inclocuind-o cu un afis extrem de sugestiv (vezi Foto) fata de ceea ce s-a intamplat si se intampla in compania CFR SA: Birou F...TI SI CU BANII LUATI. Incredibil, dar adevarat.

Protejatul Ancăi Boagiu, făcut KO de juriștii de la CFR SA

Nu trebuie omis faptul ca acest serviciu juridic, de fapt cei doi juristi care au mai ramas, l-au facut KO recent pe fostul director garantat si sustinut de Anca Boagiu, George Micu, ajuns acum in bordul AFER. Dupa ce a fost destituit din functia de director general, cu un tupeu iesit din comun, George Micu a pretins de la CFR SA despagubiri si drepturi salariale in valoare totala, de nici mai mult, nici mai putin, de 1.000. 000 de euro. Dar visul sau de imbogatire peste noapte pe spatele CFR SA a fost spulberat recent si definitiv de Curtea de Arbitraj, unde s- a judecat cauza respingandu-i toate pretentiile.

Pentru acest litigiu George Micu si-a angajat pe bani grei avocati de la „Leaua si asociatii", dar cei doi juristi ai companiei pe acesta ii umilise in anii trecuti l-au facut zob in instanta. Insa mai trebuie precizat faptul ca in perioada cat a fost director general al CFR SA, George Micu a angajat, in dispret fata de juristii companiei, pe post de director la Directia juridica pe Bogdan Albu, un avocat de la aceasta casa de avocatura care l-a aparat la Curtea de arbitraj.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE