Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reguli mai dure pentru şoferii de Uber şi Taxify

Postat la: 18.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şoferii de Uber şi Taxify ar putea fi nevoiţi să respecte o serie de reguli stricte, dacă un proiect de lege propus de 46 de parlamentari PSD va fi aprobat. Aceştia nu vor avea voie să folosească maşini mai vechi de 15 ani şi vor fi obligaţi să obţină un certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere.

Concret, iniţiativa parlamentarilor PSD, depusă la Senat pe 15 noiembrie, propune reglementarea autorizării, organizarea şi controlul serviciilor de transport alternativ cu un vehicul cu şofer „VTS", care face referire la aplicaţiile de ridesharing, cum ar fi Uber sau Taxify. Cei care îşi utilizează maşina pentru a obţine venituri din transportul de persoane ar putea fi obliga să aibă maşini care să nu fie mai vechi de 15 ani şi să obţină certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere.

„Şoferii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligaţia să deţină certificat de competenţă profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română - ARR în condiţiile legislaţiei în vigoare", conchide sursa citată. Serviciile de car-sharing ar reduce traficul din Capitală Serviciile de car sharing ar reduce traficul din Capitală şi din marile oraşe ale ţării cu 25%, arată un studiu recent.

De asemenea, nevoia de spaţiu pentru parcări şi cheltuielile cu întreţinerea ar putea fi reduse cu până la 40%, în timp ce producerea de dioxid de carbon ar scădea cu 290 de kilograme anual, pentru fiecare utilizator activ de car sharing. Totodată, opt români din 10 susţin că au cunoştinţă despre un serviciu de car sharing, mai arată studiul comandat de Perceptum şi efectuat de iSense Solutions. Cel mai cunoscut furnizor de astfel de servicii rămâne Uber, de altfel şi primul jucător intrat pe piaţă: 75% dintre români declară că au auzit de Uber, în timp ce 34% au auzit de BlaBlaCar, 26% de Taxify şi 13% de Black Cab.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE