Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Realitatea TV aduce in prim-plan o dezvăluire bombă: Istoricul Lucian Boia apare pe lista "Brigadierilor Securităţii"

Postat la: 20.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a oferit pentru Evenimentul Istoric dovada. Lucian Boia apare drept colaboratorul numărul 23 al CIE, pe pagina nr 2 a unui Tabel al UM 0225 clasificat "Strict Secret".

Fila care conţinea numele său nu a fost trimisă CNSAS de către SIE împreună cu întregul dosar, la data desecretizării şi arhivării sale. Demersul de omitere a transmiterii fostului document strict secret în forma sa originală, prin forfecarea lui, a încălcat grav legea. Pagina a intrat în posesia noului proprietar de drept, CNSAS, la solicitarea expresă a Colegiului instituţiei, doar după declanşarea unui scandal mediatic a cărui ţintă principală a fost jurnalistul Ion Cristoiu şi istoricul Ioan-Aurel Pop.

Mai multe dezvăluiri, în interviul realizat de Octavian Hoandră cu Dan Andronic, care va fi difuzat duminică, de la ora 19, la Realitatea TV!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE