Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reactii din piata imobiliara pe tema "TVA zero" la locuinte: propunerea este evaziva si are probleme legislative

Postat la: 09.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Propunerea de TVA 0% la achiziția de locuințe noi este evazivă și lasă loc de interpretare, spun jucători din piața imobiliară. Reprezentanții unui important portal imobiliar din România atrag atenția asupra imposibilității aplicării acestei măsuri și propune câteva soluții alternative.

Pe de altă parte, premierul Grindeanu declara recent că această măsură ar aduce un impuls pieței imobiliare și ar ajuta la reducerea deficitului de locuințe. "Concret, legea propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, vehiculează ideea aplicării unei cote de TVA de 0% pentru „livrarea locuințelor, inclusiv a terenului pe care sunt construite, către persoane fizice", măsura având în vedere „facilitarea accesului populației la o locuință fără suportarea TVA", așa cum se arată în expunerea de motive a inițiativei. Totuși, această prevedere încalcă o directivă europeană", spun reprezentanții Imobiliare.ro. Pe piața rezidențială din România se aplică deja o cotă redusă de TVA, în valoare de 5%, la cumpărarea unei locuințe nou-construite - de această facilitate un cumpărător poate beneficia însă doar o dată și doar pentru un imobil cu un preț de până la 450.000 de lei (adică aproximativ 100.000 de euro). Pentru restul tranzacțiilor, se aplică cota normală de TVA, respectiv 19%. "Propunerea este evazivă, lasă loc de interpretare și, în ciuda numeroaselor discuții pe acest subiect, până acum nu este clar în ce condiții s-ar putea aplica implementarea TVA de 0%", subliniază Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE