Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reactia lui Tudorel Toader dupa ce Augustin Lazar si-a depus candidatura

Postat la: 19.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Augustin Lazar a anuntat ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a spus marti, la sediul institutiei, ca „orice procuror are dreptul sa se inscrie". „Orice procuror care indeplineste conditiile legii are dreptul sa se inscrie. Eu voi fi in comisia de selectie, care face propunerea catre CSM si mai departe catre presedinte, ma voi exprima acolo", a spus Tudorel Toader.

Intrebat ce il recomanda pe Augustin Lazar pentru un nou mandat, Tudorel Toader a afirmat: „Intrebati-l pe dansul! Nu-mi cereti mie sa exprim pozitia inainte de interviu". Tudorel Toader a mai spus ca pana ieri, la ora 12, nu era nimeni inscris la concursul pentru functia de procuror general al Parchetului General.

Tudorel Toader a gasit solutia de a rezolva problema grefierilor
Procesul prin care procurorul general Augustin Lazar a contestat propunerea de revocare din functie inaintata de ministrul justitiei se judeca marti, la Curtea de Apel din Alba Iulia. In acest context, Tudorel Toader a afirmat ca un reprezentant al institutiei va participa la proces si va sustine punctul de vedere al ministerului.

„Angajatii de la Ministerul Justitiei sunt foarte bine pregatiti, nu e necesar sa-i pregatesc eu acum. La primul termen de judecata, un reprezentant al MJ a participat, a formulat punctul de vedere al ministerului, eu l-am vizat, l-am semnat si va merge astazi sa-l sustina", a spus Tudorel Toader, la sediul ministerului. Intrebat cum crede ca se va solutiona acest proces, Tudorel Toader a declarat ca „in spiritul statului de drept".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE