Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Razvan Cuc: "Aeronavele Boeing 737 MAX din contractul TAROM nu au fost construite"

Postat la: 14.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri, că aeronavele Boeing 737 MAX din contractul TAROM nu au fost construite încă, iar dacă vor fi constatate anumite probleme acestea vor fi rezolvate.

„Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a dat o decizie în cursul zilei de ieri cu interdicţia acestor avioane Boeing 737 MAX. Contractul de la TAROM prevede achiziţionarea a cinci aeronave, cu termen de livrare 2023. Construcţia lor propriu-zisă va începe la sfârşitul anului 2020, începutul lui 2021.

Avem acum o investigaţie în desfăşurare. Trebuie să vedem ce spune investigaţia şi, bineînţeles, dacă sunt anumite probleme, automat vor fi şi rezolvate. Nu sunt aeronave care deja sunt construite", a spus ministrul Transporturilor.

Compania aeriană TAROM a transmis miercuri că Directiva Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX 8 şi 9 nu o afectează, pentru că nu operează cu astfel de aeronave. Reprezentanţii companiei aeriene au mai precizat, totodată, că sunt atenți permanent la comunicările oficiale venite din partea autorităţilor şi constructorilor de aeronave.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi, suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia.

Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această "măsură de precauţie" se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Duminică dimineața, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

Tragedia are loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE