Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Razboi diplomatic: Rusia vrea schimbarea ordinii mondiale

Postat la: 19.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia lui Vladimir Putin continua sa cutremure Occidentul, dar si intreaga lume prin anunturile pe care le face. Ultima declaratie va declansa un adevarat razboi diplomatic. Un important om de la Kremlin spune ca lumea trebuie sa se pregateasca pentru o noua ordine mondiala.

Asta a spus ministrul de externe rus Serghei Lavrov la Conferinta pentru Securitate de la Munchen. Acesta a anuntat si un nou armistitiu pentru estul Ucrainei, marul discordiei in relatiile cu Occidentul. In aceeasi zi insa, Moscova a anuntat ca va recunoaste pasapoartele emise de autoritatile separatiste din estul Ucrainei. Intre timp, NATO incearca sa stranga randurile si sa se redefineasca in era Trump.

„Liderii responsabili au de facut o alegere. Sper ca vor alege o ordine mondiala democratica si justa. Daca doriti, numiti-o ordinea mondiala postoccidentala, in care pe baza suveranitatii si in cadrul dreptului international, fiecare tara va incerca sa gaseasca un echilibru intre interesele sale nationale si cele ale partenerilor sai", a explicat Lavrov prin ce s-ar defini aceasta ordine mondiala „postoccidentala".

Discursul lui Serghei Lavrov venea la cateva ore dupa ce vicepresedintele american Mike Pence a incercat sa-si linisteasca aliatii in privinta relatiilor noii administratii cu Rusia. „Statele Unite vor continua sa ceara socoteala Rusiei pentru actiunile sale, chiar daca vom cauta domenii de cooperare, despre care presedintele Trump crede ca pot fi gasite", a declarat vicepresedintele american.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE