Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












RATB vrea să dea peste 11 milioane de lei pentru a pune aer condiționat în 150 de autobuze

Postat la: 08.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regia Autonomă de Transport București vrea să dea peste 11 milioane de lei pentru a pune sisteme de aer condiționat în 150 de autobuze Mercedes Euro 3. Doar jumătate dintre cele aproximativ 1.000 de autobuze ale RATB au acum aer condiţionat, însă nu toate aparatele funcţionează.

Bucureștenii nu vor avea în această vară aer condiționat în cele 150 de autobuze, pentru că abia în octombrie se va încheia evaluarea ofertelor ce vor fi primite de RATB de la firmele interesate să participe la licitație. Regia de transport caută o firmă care să poată pune sisteme de climatizare pe 150 de autobuze Mercedes Benz Euro 3. În suma alocată, 11.042.017 lei fără TVA, sunt incluse atât sistemele de climatizare și serviciile necesare, cât și piesele pentru buna funcționare a acestora.

Firma care va câștiga licitația trebuie să își ia un "angajament ferm" că sistemele de climatizare care vor fi puse pe cele 150 de autobuze Merceders vor funcționa "în condițiile climatice ale Capitalei". De asemenea, în acordul-cadru care va fi încheiat cu RATB pe o perioadă de doi ani, firma care va furniza sistemele de climatizare trebuie să asigure și reomologarea la RAR a autobuzelor. Anunțul de licitație vine la patru zile după ce directorul RATB, Adrian Mihail, spunea că va fi instalat aer condiţionat în 150 de autobuze şi că regia pregăteşte documentaţia pentru ca și în tramvaie şi troleibuze să fie montate sisteme de climatizare.

Doar jumătate din cele aproximativ 1.000 de autobuze ale RATB au aer condiţionat, iar unele dintre acestea nu funcţionează, spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea, în 4 august, la comandamentul de combatere a efectelor caniculei. Edilul Capitalei adăuga că speră ca aceasta să fie ultima vară în care în Bucureşti "nu se poate circula civilizat". Primăria Capitalei cumpără 400 de autobuze noi Euro 6 pentru RATB. Ofertele pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 pot fi depuse până pe data de 16 august 2017 și vor fi evaluate până pe 11 septembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE