Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raportul SUA pe Drepturile Omului: Corupţia şi agresiunile forţelor de ordine, principalele probleme în România

Postat la: 14.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Corupţia continuă să fie o problemă în România, constată Raportul Departamentului de Stat american pe tema Drepturilor Omului, menţionând şi condiţiile dificile din penitenciare, precum şi agresiuni ale forţelor de ordine.

"Printre problemele referitoare la drepturile omului se numără corupţia din instituţii şi violenţele forţelor de ordine împotriva romilor. Autorităţile judiciare au acţionat pentru inculparea şi sancţionarea oficialilor care comit abuzuri, dar autorităţile au tergiversat procedurile în cazurile care implică abuzuri comise de forţele de ordine. Rezultatul a fost că multe cazuri au fost finalizate prin achitare", arată Raportul Departamentului de Stat american privind Practicile în materie de Drepturile Omului în România în anul 2018.

"Condiţiile din penitenciare rămâne dure, iar spaţiile pentru detenţie sunt supraaglomerate, astfel că nu întrunesc standardele internaţionale. Abuzurile asupra deţinuţilor comise de autorităţi şi de alţi deţinuţi au continuat să fie o problemă", precizează raportul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE