Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin se va folosi de CM de fotbal la fel ca Hitler care s-a folosit de Jocurile Olimpice

Postat la: 22.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele rus Vladimir Putin va încerca să îmbunătăţească imaginea Rusiei prin găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, în acelaşi fel în care Adolf Hilter s-a folosit de Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă, a declarat miercuri, în parlament, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, potrivit Reuters şi AFP.

Rusia va găzdui la vară Cupa Mondială, iar parlamentarul britanic de opoziţie Ian Austin a spus miercuri că Putin se va folosi de acest turneu de fotbal pentru a îmbunătăţi imaginea Rusiei, făcând o comparaţie cu momentul când Germania nazistă a lui Hitler a găzduit Jocurile Olimpice.

Într-un discurs în faţa parlamentarilor, Johnson a declarat că este de acord cu o astfel de afirmaţie.

"Descrierea dvs. despre ce se va întâmpla la Moscova la Cupa Mondială, în toate locurile - da, cred că această comparaţie cu 1936 este cu siguranţă corectă", a răspuns el.

Johnson a fost chestionat în legătură cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal în oraşul Salisbury din Anglia în această lună.

Marea Britanie a acuzat Rusia de atac şi a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, însă Moscova neagă orice implicare.

Londra a spus de asemenea că nu va trimite miniştri sau membri ai familiei regale în delegaţiile sale la Cupa Mondială, însă Johnson a precizat că ar fi nedrept pentru jucătorii echipei naţionale a Angliei ca ei să se retragă.

El şi-a exprimat totuşi îngrijorarea în legătură cu siguranţa fanilor englezi şi capacitatea ambasadei şi serviciilor consulare britanice de a-i proteja.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE