Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin avertizează România că se află în vizorul rachetelor Rusiei

Postat la: 28.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele rus, Vlamir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei, relatează Reuters.

Putin a reiterat avertismentul asupra sistemului antirachetă din România, acuzând că deşi Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat aceste avertismente. În cursul acestei luni, sistemul antirachetă de la Deveselu a intrat în funcţiune, urmând ca şi în Polonia să aibă loc o operaţiune militară similară.

"Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea", a declarat Putin vineri seară la o conferinţă de presă în Atena, alături de premierul grec Alexis Tsipras. "Va fi aceeaşi situaţie şi în cazul Poloniei", a avertizat liderul rus.

Putin nu a specificat ce măsuri plănuieşte Rusia să ia, dar a insistat că în acest caz nu Rusia va face prima mişcare, ci doar va răspunde acţiunilor Washingtonului. "Nu vom acţiona până când vom vedea rachete în zone învecinate cu noi", a mai specificat Putin.

El a respins argumentul potrivit căruia sistemul antirachetă este necesar pentru a contracara orice ofensivă din partea Iranului, spunând că nu are niciun sens, deoarece a fost încheiat un acord nuclaer în această privinţă cu Iranul anul trecut. Rachetele lansate din zonele care vor forma sistemul antirachetă ar putea lovi foarte uşor orice oraş rus, a mai explicat Putin.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE