Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Punctul de vedere al Primarului Dan Tudorache fata de blocajul din Consiliul Local

Postat la: 26.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache: „Le adresez consilierilor USR și PNL un apel public la decență și la responsabilitate față de cetățenii din Sectorul 1, care așteaptă de la noi rezultate concrete ale activității noastre, și nu circ politic ieftin"

Punctul de vedere al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, referitor la situația de blocaj înregistrată, astăzi, în ședința Consiliului local al Sectorului 1:
„Astăzi, reprezentanții USR și ai PNL au dat o probă de politicianism ieftin, blocând ședința Consiliului local al Sectorului 1. Pretextul sau obiectivul - bătaia pentru postul de președinte de ședință. În virtutea faptului că, împreună, cele două partide dețin majoritatea locurilor de consilier (14 din 27), în ședința din data de 29 martie, prin vot democratic, președintele de ședință a fost ales reprezentantul USR, dl. Oliver Păiuș.

Numai că, deși a fost ales pentru O ȘEDINȚĂ, urmând ca, astăzi, procedura să fie repetată, cele două partide au pretins, în virtutea unei erori materiale, că dl. Păiuș a fost desemnat, în martie, președinte pentru trei luni. Numărându-și voturile și constatând că au numai 12 (în virtutea notabilei absențe de la începutul ședinței a doamnei Clotilde Armand), USR și PNL au respins alegerea unui nou președinte, ceea ce a blocat activitatea consiliului. Aveam pe ordinea de zi proiecte importante, precum preluarea în administrare și modernizarea unor cinematografe de referință pentru București, precum Patria și Giulești. Aveam pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care solicităm Consiliului General trecerea unor străzi principale în administrarea noastră, ca să le putem asfalta și moderniza.

În exercitarea mandatului meu de primar, am adoptat, în relația cu Consiliul local, o abordare constructivă, neconflictuală și orientată către administrație, care trebuie să fie mai presus de diferențele politice. Mă străduiesc să-i conving pe toți, indiferent de culoarea politică, că este mult mai important să construim și să rezolvăm problemele din sector, decât să ne războim între noi. Aceasta nu înseamnă că, dacă apar blocaje generate de reaua-credință politicianistă, nu voi reacționa corespunzător. Pot înțelege atacurile nedrepte la persoana mea, jocurile de imagine la televizor sau pe facebook. Ele fac parte din jocul democratic firesc. Dar nu pot înțelege și nu pot admite blocarea funcționării administrației publice din sector.

Pe acest temei, le atrag atenția colegilor din USR și PNL că, în absența unui președinte de ședință, Consiliul local este blocat. Le pun în vedere faptul că voi uza de toate prerogativele și mijloacele pe care mi le pune la dispoziție legea pentru a debloca Consiliul local al Sectorului 1. Le adresez un apel public la decență și la responsabilitate față de cetățenii din Sectorul 1, care așteaptă de la noi rezultate concrete ale activității noastre, și nu circ politic ieftin. Politicianismul și bătaia permanentă pe și între majorități nu rezolvă problemele unei comunități, ci le agravează".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE