Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protest în faţa Secției de pediatrie a Spitalului de Urgenţă Arad: „Este lagăr de exterminare"

Postat la: 08.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproximativ 30 de părinți au protestat astăzi în fața Spitalului de Urgență Arad, nemulțumiți de modul în care le sunt îngrijiți copiii în Secția de Pediatrie. O mamă a trimis o scrisoare Consiliului Județean descriind, după observațiile sale și ale altora, ce se întâmplă în spital, spunând că acolo „este lagăr de exterminare".

Ca urmare, autoritățile județene au deschis o anchetă. Părinţii care au protestat spun că nu sunt mulţumiţi de cadrele medicale, care nu şi-ar da interesul pentru sănătatea pacienţilor minori. „Nu pot să accept să mă internez cu fetiţa în stare foarte proastă şi să mi se spună că nu mi se face nici o investigaţie până luni şi că dacă am noroc va mai fi văzută de un doctor, iar cât sunt în salon să mai vină trei mame cu trei copii, să stăm internate opt fiinţe într-o cameră cu două paturi, să nu beneficiem de tratament. (...) Doctoriţa a dispărut la un moment dat şi nu şi-a mai făcut apariţia. Asistentele sunt singure pe două etaje, ele fac tot. Copiii varsă în toate părţile şi nimeni nu curăţă. (...) L-am denumit "lagăr de exterminare" şi tind să cred că este mai mult, la ce am auzit marţi şi la ce mi-au mai declarat persoane mai implicate în fenomen decât mine. Este un coşmar. (...) Un singur copil dacă moare, trebuie să răspundem", a declarat Cristina Rusu, mama care a declanşat ancheta.

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Corina Crişan, a ieşit din spital şi a stat de vorbă cu oamenii nemulţumiţi. „Să ştiţi că, în primul rând în calitate de mamă, nu îmi place ce am citit. Pe de altă parte, ca atitudine a spitalului, s-a demarat deja o anchetă, vrem să ştim cum s-au derulat toate evenimentele, să identificăm ce au însemnat deficienţele, inclusiv în ceea ce priveşte comunicarea personalului medical cu părinţii copiilor şi cu pacienţii, în general. Vrem să găsim măsuri ca să preîntâmpinăm astfel de deficienţe. Eu ţin foarte mult la ceea ce înseamnă comunicarea dintre medic şi pacient, dintre asistent medical şi pacient. (...) La ora actuală este corect să fac doar nişte constatări la ce găsesc şi după aceea să stabilim măsurile. Vă spun sigur, o mare problemă ţine de comunicare", a declarat presei Crişan.

Şeful spitalului a negat că laboratorul de analize ar fi închis în weekend, aşa cum au reclamat mamele. După protest, o delegaţie a părinţilor a mers la discuţii cu conducerea spitalului, una dintre deciziile luate pentru a evita supraaglomerarea secţiei de boli infecţioase fiind ca unii pacienţi să fie mutaţi în alte secţii de pediatrie şi, totodată, a fost adus personal medical suplimentar din alte secţii, iar unii copii au fost externaţi. O altă comisie din care fac parte membri ai Consiliului de Etică, ai Comisiei de Disciplină şi ai Comitetului Director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a constituit în cursul zilei de marţi pentru a analiza şi comportamentul cadrelor medicale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE