Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protest al sindicaliștilor de la metrou în fața Ministerului Transporturilor

Postat la: 22.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sindicaliștii de la metrou au protestat, vineri, în fața Ministerului Transporturilor, nemulțumiți de divergențele care există între Metrorex și minister. S-au strâns aproximativ 300 de angajați care amenință cu greva generală, dacă nu li se rezolvă problemele. O nemulțumire o constituie și faptul că pe 27 septembrie expiră toate contractele comercianților care au magazine în interiorul stațiilor de metrou.

UPDATE ora 12.50 Ion Rădoi a declarat că în urmă cu două zile a avut o întâlnire cu prezentanții Metrorex, unde li s-a adus la cunoștință că s-a diminuat fondul de exploatare, inclusiv din salarii. El a precizat că salariile la Metrorex au scăzut cu aproximativ 50%, față de ultimii ani. Salariul mediu la Metrorex este în jur de 2.000 de lei.

Rădoi a spus că principala cerință este rezolvarea contractului colectiv de muncă. "Am avut surpriza să se anuleze practic și acel contract de exploatare a spațiilor comerciale deținute de sindicat și care asigură o protecție socială pentru angajații Metrorex", a spus Ion Rădoi. El a precizat că toate contractele comercianților care au magazine la metrou expiră pe 27 septembrie, și vor fi afectați peste 1.200 de oameni care riscă să nu mai aibă niciun fel de activitate. Vom muta acțiunea, mai amplă, la Guvern, la sfârșitul lunii octombrie, și vom ajunge la grevă generală, dacă nu se rezolvă problema contractului colectiv de muncă", a mai spus liderul sindicatului de la Metrou.

UPDATE ora 11:25. Aproximativ 100 de persoane protestează la această oră în fața Ministerului Transporturilor. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de contractul colectiv de muncă, de faptul că li s-au desființat cabinetele medicale, că li s-au tăiat 700 de milioane de lei de la investiții și 41 de milioane de lei de la expoatare (și salarii).

„Nu ne vom opri aici. Avem în Metrorex oameni care vin din PSD, partidul aflat la guvernare. Avem oameni în toate sectoarele care sunt consilieri PSD. Iată cum suntem tratați. Vom face o mobilizare și toți cei care avem carnete de partid vom merge la sediul PSD să le ardem. Și apoi mutăm pichetul la Guvern", a spus Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor din Metrorex.
Vezi toate (4) fotografiile

Primăria Capitalei vrea să treacă în subordinea sa Metrorex, idee sprijinită și de premierul Mihai Tudose, care în luna iulie spunea că activitatea metroului trebuie să fie coordonată de Primăria Capitalei. „În mod cert va trebui ca activitatea metroului, indiferent unde rămâne, să fie coordonată de către PMB, inclusiv cu acele bilete valabile pe orice, să fie integrate în sistemul public din Bucureşti", a afirmat premierul Mihai Tudose.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE