Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protest al poliţiştilor la Ministerul Afacerilor Interne, pentru majorarea salariilor

Postat la: 25.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Poliţiştii protestează, astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal.

La protest sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe, care vor pleca apoi în marş spre Piaţa Victoriei şi vor continua manifestaţia în faţa Guvernului. În zona centrală a Capitalei sunt restricţii de trafic începând cu ora 8.00. Numărul poliţiştilor protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la peste 2000. Ei urmează să plece, în jurul orei 12.00, în marş spre Guvern. Participanţii la protest au cântat imnul naţional "Deşteaptă-te române!". Ei au ţinut şi un moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie. Organizatorii protestului au amplasat şi scenă, de pe care Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.

Coarnă a spus: "La baza societăţii stau trei mari piloni: ordinea publică, educaţia şi sănătatea, în această ordine. Statul român trebuie să îşi asume, să înţeleagă că noi ne-am asumat un război cu infracţionalitatea, dar trebuie să fim răsplătiţi pe măsură". Poliţiştii prezenţi suflă în fluiere şi vuvuzele şi au pancarte cu mesaje precum: "Modernizaţi sediile/posturile de poliţie", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie", "Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?", "Raportăm: plouă în posturile de poliţie". Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat, pentru News.ro, că la protestul de sâmbătă sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti din Bucureşti şi din ţară, manifestaţia urmând să înceapă în jurul orei 10.00, pentru ca, la ora 12.00, protestatarii să plece în marş spre Piaţa Victoriei, pe traseul Piaţa Revoluţiei - Strada Dem I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei, unde protestul va continua până la ora 16.00.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a spus, la rândul său, că aşteaptă ca mărirea salariilor pentru poliţişti să se facă prin ordonanţă de urgenţă. Lincu a spus: "Revendicările sindicatelor SNPPC şi Pro Lex sunt legate în special de salarizarea precară a poliţiştilor. Noi vrem să dea ordonanţa de urgenţă care să acorde o creştere salarială de 20 la sută, sporurile să fie calculate la venitul de acum, nu la cel din 2009, fără plafonul de 30 la sută, pentru că sporurile sunt calculate în funcţie de felul muncii, de condiţiile de muncă şi nu justifică plafonarea acestora. Toate solicitările sunt prin raportare la acte normative care s-au adoptat în regim de urgenţă pentru alte categorii de bugetari. Practic, cred că este suficient de sugestiv faptul că 84.000 de angajaţi din MAI sunt salariaţi la nivelul minim pe economie. Solicităm să nu se atingă de legea pensiilor militare, lege foarte bună, obţinută cu greu". Întrebat dacă se pune problema unei greve, liderul sindical nu a exclus posibilitatea, menţionând că un astfel de protest nu va fi susţinut de sindicate, deoarece ar încălca legea.

Vasile Lincu a precizat: "Deşi realitatea a demonstrat că acest lucru (greva, n.r.) conduce la schimbări imediate, poliţiştii au această interdicţie, nu putem să le solicităm să încalce legea, dar nu excludem şi posibilitatea ca oamenii să decidă în mod spontan, neorganizat, să apeleze la această formă. Nu va fi susţinută de sindicate, dar poate fi luată în calcul ca o reacţie a oamenilor". Pentru mitingul de sâmbătă, începând cu ora 8.00, se va restricţiona traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Între orele 9.00 şi 12.00, traficul va fi restricţionat pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu. În Piaţa Victoriei, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va direcţionat către Bulevardul Aviatorilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE