Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Produse pe care nu credeai ca sunt facute de catre detinuti

Postat la: 09.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Probabil ca multi dintre noi ne-am imagina ca detinutii nu fac nimic mai mult decat sa manance, sa respecte un program si sa doarma in penitenciare. De fapt, nu este chiar asa, multi dintre detinuti muncind in unitatile de detentie pentru a-si mai micsora perioada de detentie. Iata cateva produse la care muncesc detinutii cat sunt inchisi:

1. Lenjerie. In anii 90 lenjeria intima de la Victoria's Secret era facuta de catre detinuti.
2. Carti pentru nevazatori. In SUA un numar de 102 detinuti au fost angajati pentru a lucra la carti pentru nevazatori, de la nuvele pana la muzica.

3. Hainele militare. UNICOR luat detinuti pentru a lucra in 89 de fabrici pentru a produce uniforme, echipamente militare si pantofi.

4. Banci pentru parcuri. In Florida peste 4000 de detinuti au fost angajati pentru a produce bancile pentru parcuri, cosurile de gunoi sau mesele pentru picnic. Majoritatea detinutilor ce au muncit la aceste produse au iesit din inchisoare si cu un atestat.

5. Produse vechi Ikea. In perioada 1970 - 1980, prizonierii politici din Germania au realizat mobilier pentru Ikea. Ei primeau si bani pentru asta, in jur de 40 marci germane pe luna, aproximativ 4% din salariul mediu al unui muncitor liber.

Militarii aduna gunoaiele iar asistatii social trandavesc in carciumi si puscariasii domnesc in inchisori!

6. Sepci de baseball. Tot cei de la UNICOR au angajat detinuti pentr a produce celebrele sepci de baseball americane.

7. Canoe. Aproape 1000 de detinuti au realizat canoe lucrand cu fibra de sticla.

8. Antrenamente pentru cai. In Colorado detinutii au fost pusi sa antreneze caii salbatici pentru ca mai apoi acestia sa fie dati spre adoptie. Se pare ca programul a imblanzit peste 5000 cai salbatici.

9. Bete de chibrit. In Romania detinutii au produs bete de chibrit. Momentan nu se mai stie daca aceasta activitate se mai face.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE