Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorul General Augustin Lazăr, amenintat de ministrul Justiției

Postat la: 16.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că astăzi va avea o întâlnire cu procurorul general Augustin Lazăr şi, în funcție de răspunsurile pe care acesta le va furniza va sesiza Inspecția Judiciară. Reamintim că procurorul general refuză să pună la dispoziţia Parlamentului documentele privitoare la ancheta alegerilor prezidenţiale din 2009.

"Personal, am declarat și public, am convingerea că procurul general își cunoaște atribuțiuinile de serviciu și nu cred că este cazul ca domnia sa să întrebe CSM-ul, dacă trebuie sau nu trebuie să dea aceste documente la Parlament. În caz contrar, Ministrul Tudorel Toader îl va da pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, pe mâna CSM. "Voi sesiza Inspecția Judiciară" a zis ministrul Justiției. Reamintim că Tudorel Toader declarase că astăzi va sesiza Inspecţia Judiciară (IJ) referitor la refuzul procurorului general al României, Augustin Lazăr, de a remite Comisiei parlamentare de anchetă o copie a dosarului privind alegerile din 2009.

Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009 solicită ministrului Justiției, Tudorel Toader, să "uzeze de autoritatea sa pentru a debloca situația gravă apărută în urma refuzului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de a pune la dispoziția Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului nr. 213/P/2017". Comisia îi cere ministrului să demareze un control la Ministerul Public şi să sesizeze Inspecţia judiciară.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE