Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorii turci vor închisoare pentru Enes Kanter, starul NBA oprit în România. E acuzat că l-a insultat pe Erdogan

Postat la: 21.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii turci au cerut, miercuri seară, condamnarea la patru ani de închisoare a starului NBA Enes Kanter, blocat scurt timp pe Aeroportul Otopeni în luna mai, jucătorul de baschet fiind acuzat că l-a insultat pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Enes Kanter, jucător al echipei de baschet americane New York Knicks, este acuzat de procurorii turci că a folosit platforma de microblogging Twitter pentru "calomnierea şi luarea în derâdere" a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează agenţia de presă Anadolu.

Paşaportul lui Enes Kanter a fost anulat de autorităţile turce, iar pe numele lui există un mandat de arestare pentru susţinerea acordată clericului musulman turc Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că a organizat tentativa de lovitură de stat militară din iulie 2016. Kanter este un simpatizant al lui Fethullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania din anul 1999. Gulen neagă orice implicare în complotul militar din Turcia.

Enes Kanter a fost blocat pe Aeroportul Otopeni pe 20 mai 2017, dat fiind că autorităţile române aflaseră că paşaportul lui fusese anulat de Turcia. Ulterior, Enes Kanter a revenit în Statele Unite. După ce a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, Enes Kanter l-a numit pe Recep Tayyip Erdogan drept "Hitlerul secolului nostru".

Ca reacţie la cererea procurorilor turci, Enes Kanter a transmis miercuri seară prin twitter: "Am spus mai puţin decât merită acest om lipsit de onoare. Adaugă patru ani pentru mine, stăpâne".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE