Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Printul Charles, gest superb la Mormantul Ostasului Necunoscut

Postat la: 29.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Printul de Wales i-a comemorat, astazi, pe eroii care au murit luptand pentru Romania, intr-o ceremonie solemna desfasurata la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, unde a depus o coroana de flori adusa special din Marea Britanie pentru acest eveniment.

Ceremonia a inceput la ora 16,35, cand un convoi de masini l-a adus pe Printul Charles in fata Mormantului Ostasului Necunoscut. Sobru si foarte elegant, Printul de Wales a fost intampinat de Comandantul Garnizoanei Bucuresti, colonel Dorel Bejan, si de atasatul militar britanic, locotenent colonelul Tim Bakewell din Marina Regala. Ceremonia a debutat cu intonarea imnurilor nationale - al Romaniei si al Marii Britanii -, dupa care a urmat salutul Drapelului de Lupta.

Momentul central al acestei ceremonii solemne a fost cel in care Printul Charles a depus o coroana de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut. Coroana i-a fost inmanata de un militar si a fost depusa la baza monumentului, dupa care Printul de Wales s-a recules cateva momente aducand astfel un omagiu eroilor cazuti in lupta.

Coroana de la Mormantului Ostasului Necunoscut, adusa din Marea Britanie special pentru ceremonie, rotunda si realizata in traditia britanica, a fost realizata din maci stilizati, macul fiind simbolul eroului cazut la datorie. Dupa depunerea coroanei, Alteta Sa Regala a semnat in Cartea de Onoare a monumentului din Parcul Carol I. Spre finalul ceremoniei, Printul Charles a schimbat cateva cuvinte cu trei ofiteri britanici care lucreaza in cele doua sedii NATO din Bucuresti. Ulterior, Printul de Wales a parasit Mormantul Ostasului Necunoscut, deplasandu-se catre Palatul Cotroceni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE