Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primul stat din lume care emite propria criptomonedă: Este un succes total pentru bunăstarea ţării

Postat la: 20.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Venezuela a devenit primul stat care emite o criptomonedă, El Petro, susţinută de rezervele petroliere ale ţării, în încercarea de a depăşi criza economică pe care o traversează.

„Naşterea El Petro înseamnă un succes total pentru bunăstarea Venezuelei", a declarat preşedintele Nicolas Maduro. Vicepreşedintele republicii Tarek El Aissami, a deschis procesul de pre-vânzarea a criptomonedei în primele ore ale dimineţii. Din 20 februarie îndrumarele de achiziţie a monedei digitale sunt disponibile şi va începe şi procesul de vânzare a El Petro, care are 82,4 milioane de unităţi disponibile.

El Petro, susţinut de 5.342 de milioane de barili de petrol venezuelean, a fost creat pentru depăşi sancţiunile financiare impuse de Statele Unite, pentru a atrage investiţii şi pentru a genera un nou mecanism de plată pentru bunuri şi servicii. Valoarea petro-ului va fi asociată cu preţul petrolului venezuelean, iar statul îl va accepta pentru plata impozitelor, contribuţiilor şi a altor obligaţii.

Presa americană priveşte cu scepticism lansarea petro, văzut ca o măsură disperată de atragere de lichidităţi, într-o ţară care se luptă cu lipsa hranei (75% dintre venezueleni spun că au slăbit), cu inflaţia, estimată de FMI la 13.000% în 2018, şi cu şomajul, care va atinge 32% în 2022, conform CNBC. La începtul anului Departamentul Trezoreriei a emis un avertisment în privinţa investiţiilor în petro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE