Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prima țară în care Facebook ia măsuri de combatere a știrilor false

Postat la: 16.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Facebook a lansat o campanie pentru a lupta împotriva știrilor false în Germania, a anunțat duminică platforma de social media. Gigantul de internet, care a luat deja măsuri în Statele Unite pentru a contracara această problemă, a cerut ajutorul unei organizații numite Correctiv, care va verifica conținutul postat în Germania raportat de utilizatori și îl va însemna ca îndoielnic dacă este necesar.

La fel ca în SUA, Facebook încearcă să limiteze posibilitatea unor persoane de a face bani prin știri false în Germania. Compania a fost puternic criticată pentru că nu a făcut mai mult pentru a fi combătut știrile false în timpul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016 și, ca urmare, înăsprește procedurile în Germania, înaintea scrutinului parlamentar ce va avea loc în această țară în luna septembrie. Cu toate că știrile potențial false vor fi marcate, ele nu vor fi eliminate decât în cazul în care încalcă regulile Facebook.

"Postarea în sine nu dispare de pe platformă, noi nu o ascundem, oamenii o pot partaja în continuare", a declarat managerul Facebook Guido Buelow într-un comunicat, adăugând că articolele care nu sunt de încredere pot avea totuși o vizibilitate redusă. Correctiv nu va primi nici un ban de la Facebook. "Suntem convinși că se va face tot ce este necesar pentru a contracara răspândirea de știri false în rețelele de socializare", a declarat David Schraven, șeful Correctiv. Facebook este în căutarea altor parteneri care să o ajute în lupta împotriva știrilor false.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE