Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primăria merge pe mâna liberalului Gabriel Dumitrașcu și propune înființarea Termoenergetica

Postat la: 23.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliului General al Municipiului Bucureşti urmează să decidă asupra propunerii de înființare a societăților pe acțiuni Compania Municipală Termoenergetica București și Compania Municipală Energetică Servicii București, în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică, având în vedere „iminența intrării în procedura falimentului" a RADET.

Membrii fondatori ai celor două societăți vor fi Municipiul București (99,99%), Comuna Chiajna (0,0005 %) și Orașul Popești - Leordeni (0,0005 %). Propunerea a venit din partea expertului în energie Gabriel Dumitrașcu, membru PNL. Domnia sa ne-a spus: „Am urmărit să dăm continuitate furnizării de energie termincă. Compania Energetică se divizează și se va dizolva. Se stopează majorarea de capital de 1,2 miliarde lei pentru cumpărare creanțe Elcen și se prezervă proiectele de accesare a fondurilor UE".

Gabriel Dumitrașcu a scris, ieri, pe site-ul propriu: "Se înființează Termoenergetica, care preia serviciul public de producție, transport, distribuție și furnizare de energie termică, la data intrării Radet în faliment. Se desființează compania municipala prin divizare. Partea care corespunde serviciului public, cu active, pasive contracte, licențe și autorizații fuzionează cu Termoenergetica. Partea care rămâne în urma divizării formează o societate nouă de mentenanță și servicii pentru rețeaua publică de termoficare. Se preiau activitățile de serviciu public, împreună cu activele aparținând domeniului public și se predau pe baza de contract de delegare Termoenergetica. Activele proprietate privată aparținând Radet, împreună cu pasivele(datorii) rămân pe loc și se vor stinge în procedura de faliment. Radet se lichidează și radiază. Termoenergetica și Societatea de servicii vor aplica procedurile de selecție a membrilor consiliilor de administrație și directorilor, în conformitate cu legea privind guvernanta corporativă, sub supravegherea câte unui consilier reprezentând fiecare grup politic din CGMB. Termoenergetica și Societatea de servicii vor prezenta în 3 luni planuri de afaceri care vor fi avizate de CGMB. Anual cele două societăți vor prezenta în CGMB câte un raport de activitate împreună cu bilanțul și ajustări ale planurilor operaționale și investiționale pentru următorii 3 ani, care vor însoți bugetul de venituri și cheltuieli".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE