Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premierul Viorica Dăncilă, vizită surpriză în Israel, neanunţată oficial

Postat la: 18.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne.

Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare.

De asemenea, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări, astfel încât să fie fructificate potențialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanța consolidării relațiilor în domenii precum sănătate, turism și educație.

În continuare, au fost discutate posibilele modalități de cooperare dintre România și Israel, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală, a mai transmis Executivul, în comunicatul de presă.

Premierul Viorica Dăncilă a mai mers, în luna aprilie 2018, în Israel, la o săptămână după ce Guvernul adoptase un memorandum pentru mutarea ambasadei Românei de la Tel Aviv la Ierusalim.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur decizia Executivului.

'România trebuie să urmeze aceeași politică pe care a avut-o în ultima jumătate de secol și care este foarte respectată în regiune, a spus șeful statului. 'Nicio țară din UE nu-și mută ambasada în Ierusalim', a mai spus președintele, arătând că țările din zonă respectă România pentru poziția politică pe care o are.

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că România trebuie să respecte o serie de tratate și rezoluții ONU, care prevăd că ambasadele nu se vor muta în Ierusalim până când Israelul și Autoritatea Palestiniană nu vor ajunge la un acord în privința statutului acestui oraș.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE