Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premierul nipon, în vizită oficială în România. Ce l-a impresionat la Shinzo Abe la București

Postat la: 17.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În după-amiaza zilei de marţi, Shinzo Abe a petrecut aproximativ jumătate de oră la Muzeul Satului.

„A fost o vizită foarte scurtă. Ni s-a spus de la început că nu va putea sta mult. I-au plăcut foarte mult casa Şanţ (Bistriţa Năsăud, n.r.) şi biserica din Dragomireşti (Maramureş, n.r.), dar şi aleea cu cireşi japonezi, unde prinţul Akishino şi prinţesa Kiko au plantat cireşi în urmă cu câţiva ani", a povestit Paula Popoiu, citată de news.ro.

Politicianul japonez a fost însoţit de soţia lui şi, împreună, au stat de vorbă cu câţiva meşteri aflaţi în muzeu. „A fost încântat de olarul din Horezu, l-a întrebat despre tehnică. Doamna a fost mai înfrigurată, dar el, ca japonezii, în general - interesat de tot", a mai spus directoarea muzeului. La plecare, prim-ministrul nipon a primit un platou mare din ceramică de Baia Mare şi un nai, iar soţia lui, un album despre muzeu şi o carte despre portul tradiţional românesc.

În timpul vizitei la Muzeul Satului, Abe a fost însoţit şi de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu. Shinzo Abe a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni. Premierul japonez avea programată pentru vizita la Bucureşti şi o întâlnire cu omologul său român, însă, în condiţiile demisiei lui Mihai Tudose, întâlnirea a fost anulată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE