Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premierul, către Ionuţ Mişa: Dacă băncile-s nervoase, vă felicit! Sunteţi pe drumul cel bun!

Postat la: 08.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Mihai Tudose l-a felicitat pe ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, că prin modificările care vizează Codul fiscal a reușit să enerveze mai multe sucursale ale unor bănci, care le-au dat liber angajaților pentru a participa la protestul desfășurat miercuri în fața Palatului Victoria.

"Felicitări, domnul ministru Mișa, pentru alocuțiunea de la început. Tocmai am aflat acum că sunt niște sucursale ale unor bănci care au dat liber angajaților pentru a putea participa la mitingul din față. Deci, sunteți pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase pe chestia asta, eu vă felicit. Poate o să plătească și impozite", a declarat Tudose la începutul ședinței de guvern. Totodată, șeful Executivului s-a referit și la un alt protest: "Am apreciat, cu ghilimele de rigoare, un protest al unor români susținuți de conducere care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul. Superb. Nu mai merge". La începutul ședinței, prim-ministrul Tudose a anunțat că pe ordinea de zi se află o serie de modificări ale Codului fiscal, precizând că Executivul dorește să introducă niște măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește externalizarea profitului.

"Vă spun care este părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuțiilor - acolo și sindicate, și patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate și Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat niște multinaționale, dar, din fericire, înțeleg că au înțeles că nu e cazul, că finalul va fi același", a spus Tudose. La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a prezentat modificările care vor fi aduse Codului fiscal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE