ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Culise: Ponta şi Rus vor să vândă Tarom, după ce au prăbuşit compania prin menţinerea managerului Christian Heinzmann

Postat la: 27.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul Romaniei intentioneaza sa vanda catre Turkish Airlines 49% din actiunile detinute de statul roman la compania aeriană naţională TAROM. Turkish Airlines a devenit interesată de Tarom în urmă cu câteva luni, iar acum discuţiile se poartă la un nivel înalt. În acest moment se poartă discuţii la nivel înalt între cele două state pentru ca tranzacţia să aibă loc în cele mai bune condiţii pentru ameble părţi.

Turkish Airlines este cel mai mare transportator din Europa şi unul dintre cei mai importanţi din lume, cu o dezvoltare fulminantă într-o perioadă scurtă. Negocierile se poartă direct cu premierul Victor Ponta şi ministrul transporturilor din România, Ioan Rus. Ar putea vinde turcilor până la 49 la sută din acţiuni. Prin achizitionarea a 49% din actiuni, Turkish Airlines vrea să crească numărul curselor Bucureşti - Istanbul şi speră ca TAROM-ul să îi aducă pasageri din Europa pentru un tranzit către Asia, Africa sau America. Anul trecut, compania Tarom condusa de catre managerul belgian Christian Heinzmann a în­cheiat cu pierderi de aproape 120 de milioane de lei, iar de anul viitor ar trebui să treacă pe profit.

Trebuie precizat ca managerul privat de la Tarom are o remuneratie lunara neta de 10.000 de euro, pe langa care mai beneficiaza lunar de inca 4.500-5.000 de euro. De cand Christian Heinzmann a fost numit la conducerea Tarom in 2012, compania a inregistrat pierderi uriase si derulata o serie de afaceri controversate. Mai multe institutii de control, inclusiv Curtea de Conturi a Romaniei, au sesizat despre jaful de la Tarom si managementul dezastruos al belgianului Christian Heinzmann, dar premierul Victor Ponta si ministrii transporturilor Relu Fenechiu, Ramona Manescu, Dan Sova si mai ales Ioan Rus, au musamalizat cazul si-l mentin in continuare pe belgianul care a dus compania in pragul falimentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE