Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politistii chinezi folosesc ochelari cu functia de recunoastere faciala

Postat la: 08.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Politia chineza a prezentat noul intrument de supraveghere a populatiei - un dispozitiv mobil de recunoastere faciala montat pe ochelari, cu ajutorul caruia agentii pot identifica infractorii aflati in urmarire generala mult mai usor.

„Atentie! Acest individ umbla din usa in usa sustinand ca e de la criminalistica " Mesajul care s-a viralizat pe paginile de Facebook din Romania! Ce se intampla cand oamenii ii deschid usa: Mesajul politiei spune totul, mare atentie Dispozitivele mobile ar putea ajuta autoritatile sa aiba acces la zone pe care camerele de supraveghere nu le pot filma si, astfel, sa reactioneze cu mai mare promptitudine, relateaza Wall Street Journal. Dispozitivele, lansate la finalul anului trecut, vor fi folosite pentru a ajuta autoritatile, de exemplu, in timpul Anului Nou Chinezesc, eveniment ce va avea loc saptamana viitoare, cand o multime de turisti vor tranzita garile si aeroporturile.

Camera montata pe ochelari este dotata cu o tehnologie bazata pe recunoastere faciala, fiind capabila sa examineze in mod eficient figurile din multime. Compania producatoare sustine ca in urma testelor, dispozitivul a fost capabil sa identifice suspectii dintr-o multime de 10.000 de persoane in doar 100 de milisecunde. Pana acum, dispozitivul a ajutat la prinderea a sapte persoane care erau acuzate de infractiuni grave, si a altor 26, care foloseau acte false. Jurnalistii americani sunt de parere ca tehnologia va fi cu siguranta folosita nu numai pentru prinderea infractorilor, ci si ca ar putea sa inlesneasca supravegherea disidentilor politici.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE