Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Polițiștii din Buzău au greșit adresa la percheziții. Au dat buzna peste o femeie de 67 care a început să plângă

Postat la: 02.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii din Buzău au greșit adresa la percheziții, în timp ce căutau suspecți într-un dosar de evaziune fiscală. Au descins, joi dimineață, la o altă adresă pentru că pe mandatul primit era scris greșit numărul locuinței pe care trebuia s-o percheziționeze. În loc să ajungă în locuința fostului secretat de stat Horațiu Anghelescu, anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani care a speriat teribil și a început să plângă.

Polițiștii aveau mandat pentru a percheziționa o locuință situată pe strada Alexandru Sahia, numărul 10, din municipiul Buzău. Adresa s-a dovedit a fi greșită pentru că trebuiau să descindă la numărul 10A. Anchetatorii trebuiau să facă percheziții în locuința lui Horațiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Bărbatul deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău și este, totodată, președintele Pro Democraţia filiala locală.

Polițiștii au intrat însă în casa unei femei de 67 de ani care s-a speriat și a început să plângă. Ea a fost cea care le-a spus anchetatorilor că au greșit pentru că Horațiu Anghelescu locuiește la casa de vizavi. Ulterior, oamenii legii au mers la locuința bărbatului vizat de percheziții. Poliţiştii din Buzău fac, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi din Capitală, bănuite de evaziune fiscală, a anunțat Poliţia Română.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite", precizează reprezentanţii Poliţiei.

Potrivit anchetatorilor, patru persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor mai multe achiziții și livrări de bunuri și servicii, iar, mai apoi, au dedus ilegal TVA și și-au diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei. Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, mai arată reprezentanţii Poliţiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE