ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Planificarea Ministerului Sănătății determină o criză din sănătate

Postat la: 17.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemul de sănătate din România este într-o continuă criză în ultimii 27 de ani. De foarte multe ori aceste probleme sunt puse pe seama plecării de specialiști pentru salariile și condițiile mult mai atractive din afară.

Recent, inclusiv un reportaj TV susținea că România se confruntă cu o criză de personal iar personalul din sănătate este într-o continuă scădere. Un rezident din Mureș vine însă cu date care contrazic complet aceste idei. În România, numărul medicilor crește constant de aproximativ 10 ani de zile, arată Mihai Negrea, iar în acest an vom aveam o explozie de noi specialiști care se va simți și pentru viitor.

Acesta arată că în sistemul nu există probleme cantitative, adică numărul precis al medicilor, ci grave probleme calitative ce vin din planificarea Ministerului Sănătății făcută fără un fundament precis, mai exact pe ce spun Universitățile de Medicină și Farmacie care vor să aibă câți mai mulți oameni în rezidențiat, pentru că ei vor câți mai multe persoane care să plătească, dar nu sunt deloc interesanți și la produsul finit, adică medicul specialist. Problemele continuă în sistem, mai arată rezidentul, prin felul în care se fac apoi distribuțiile pe baze geografice, iar apoi pe specialități.

În concluzie, există într-adevăr un număr mare de studenți fie rezidenți sau specialiști ce aleg să profeseze în străinătate din motiv extrem de obiective ce nu le pot fi reproșate, dar ceea ce e trist e că rămân mai mulți de care autoritățile nu au grijă pentru a își face o carieră de succes și implicit din a salva vieți.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE