ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Plafonul indemnizatiei pentru cresterea copilului a fost eliminat de catre Camera Deputatilor

Postat la: 30.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Legea prin care indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon, a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor

Dupa termenul de 5 zile in care poate fi atacata la Curtea Constitutionala, legea va merge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, conform News.ro. Legea a fost aprobata cu 263 de voturi "pentru".Anterior, proiectul a fost adoptat pe articole in forma trimisa de la Comisia de munca. Proiectul a fost adoptat de Parlament, desi premierul Dacian Ciolos a avertizat ca nu exista bani pentru aplicarea noilor prevederi. Indemnizatia de crestere a copilului va fi de 85% din veniturile parintelui si se va acorda pentru o perioada de doi ani, fara niciun plafon, au decis, pe 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii, deputatii din Comisia de munca a Camerei Deputatilor.

Conform modificarilor adoptate de Comisia de munca, persoanele care in ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana cand acesta implineste 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati.

Cuantumul indemnizatiei va fi 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani si nu poate fi mai mica de 85% de salariul minim brut pe tara garantat. Totodata, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat. Indemnizatia se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemenala, de tripleti incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere. Astfel, mamele care au gemeni sau mai multi copii din aceeasi sarcina primesc un bonus, pe langa indemnizatie de 85 % din salariul minim brut pe tara pentru fiecare copil incepand cu al doilea copil.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE