Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Piperea spune că premierul Tudose îl cheamă pe guvernatorul Isărescu la raport

Postat la: 29.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Tudose, susţine pe Facebook că şeful guvernului îl va cere explicaţii lui Mugur Isărescu privind creşterea ROBOR.

Astăzi, Mihai Tudose a afirmat: "Cei de la Banca Naţională au fost un pic plecaţi de acasă. Trebuia să aibă grijă să nu crească (n.r. dobânzile). Noi am luat banii de la companiile mari. Erau banii statului, nu i-am furat. BNR trebuie să reglementeze situaţia. Asta trebuie să facă. Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel".

Prin lege, Banca Naţională nu este subordonată guvernului, ba chiar reprezentanţii săi tentează să susţină că nu au nici un fel de subordonare faţă de nici o altă instituţie. Potrivit legii, BNR răspunde în faţa Parlamentului, astfel că formularea avocatului Piperea că premierul îl cheamă la raport pe Mugur Isărescu este improprie raporturilor instituţionale dintre guvern şi BNR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE