Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 70% dintre angajatorii din România nu găsesc angajați specializați

Postat la: 22.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit studiului emis de ManpowerGroup, 40% din cei 42.000 de angajatori chestionati au recunoscut ca intampina dificultati in recrutarea de personal calificat. La nivel global, in 2016, s-a inregistrat cea mai mare criza de talente din 2007 pana acum si o crestere cu doua procente fata de 2015. Romania se regaseste pe locul trei in topul tarilor care se confrunta cu aceasta problema.

Aflati in imposibilitatea de a gasi candidati compatibili cu posturile disponibile, 53% dintre companii incearca sa compenseze prin traininguri si programe de dezvoltare adresate propriilor angajati, menite sa aduca un update constant competentelor necesare. Astfel, numarul companiilor care acorda importanta si urmaresc sa investeasca in personalul existent a crescut semnificativ, intr-un singur an numarul acestora dublandu-se. Insa activitățile ce ar putea face posibila o schimbare cu adevarat relevanta si ar putea modifica tendinta ascendenta actuala a crizei in sectorul resurselor umane sunt programele de practica și internship-uri pe care tot mai multe universitati le pun la dispozitia tinerilor, chiar daca durata acestora este de multe ori insuficienta, pentru a oferi o experiența relevanta.

Nevoile in materie de abilitati ale angajatilor se schimba rapid, ceea ce poate face tot mai greoi procesul de recrutare. In aceasta situatie, angajatorii cauta tot mai des solutii in propriile companii si mai mult de jumatate aleg sa isi trainuiasca personalul. Este o crestere considerabila, in comparatie cu rezultatele studiului din 2015, cand doar 20% prioritizau trainingul si dezvoltarea personala pentru ocuparea posturilor. In topul tarilor cu personal subcalificat, Romania este situata pe locul 3, cu un procent de 72%, dupa Japonia, 86% si Taiwan, 73%.

In tarile din Europa insa, criza de personal calificat atinge cel mai inalt nivel din 2006 pana in prezent, crescand de la 32%, cat era in 2015, la 36%, cu un deficit de talente in anumite sectoare de activitate importante, pentru posturi precum inginer si reprezentant vanzari. In acest context, programele de internship devin tot mai importante si, daca inainte erau o optiune, acum ele pot reprezenta cea mai eficienta metoda de a impiedica o criza pe piata muncii. Este tot mai evidenta nevoia de calificare timpurie, practica jucand un rol foarte important in formarea tinerilor in viitori angajati profesionisti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE