Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 5 milioane de euro pentru a pune mana pe Hotel "Traian"

Postat la: 28.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tranzactie soc pe piata imobiliara din Iasi. Controversatul afacerist Vasile Puscanu, patronul Motel "Bucium", a reusit recent sa puna mana si pe Grand Hotel "Traian", poate cel mai cunoscut stabiliment din municipiul Iasi.

Puscasu a platit recent 5,3 milioane euro (25,1 milioane lei) catre firma Kirschblute SRL, societate patronata din umbra de Danut Prisecariu, pentru a pune mana pe hotelul din Piata Unirii. Tranzactia s-a facut chiar zilele trecute in cel mai mare secret. Astfel, prin firma BSR Estate SRL, Vasile Puscasu a luat cladirea de 2.44.2 mp si terenul de 91.86 mp, de la Kirschblute SRL, firma care apartine in acte mamei lui Prisecariu si care in noiembrie 2018 a luat dreptul de proprietate de la falimentara Turism Moldova.

Pe langa activitatea hoteliera, Puscasu va prelua si restaurantul din incinta hotelului, in suprafata de 1.061 mp, administrat de firma Biolin Fam SRL, dar si cativa metri patrati inchiriati in hotel de compania Orange Romania. Spatiul unde functioneaza firma mamei lui Prisecariu va ramane in hotel dupa ce femeia a inchiriat o camera la parter, de 67 mp, pentru 50 euro lunar.

Noul proprietar a aratat ca va pastra activitatea turistica a hotelului din Piata Unirii. In plus, acesta anunta si investitii de un milion de euro in renovarea Grand Hotel "Traian". "Voi pastra aceeasi activitate de turism, se vor face investitii treptat, preconizate la un milion de euro. Maine (astazi-nr.) expira termenul de cinci zile pentru chiriasi. Utilitatile le vom plati, cel putin deocamdata, impreuna cu cei de la «Astoria». Nu voi inchiria altcuiva hotelul", a sustinut Vasile Puscasu.

Chiar daca pe rolul instantei este un proces deschis de administratorii firmei care au inchiriat Hotel "Traian", Optimal Travel SRL, si de cel care detine Hotel "Astoria", Puscasu sustine ca nu este afectat de litigiu. Ba chiar, noul proprietar se arata increzator ca-si va recupera si cei 500 mii de euro pe care i-a dat ca garantie la prima licitatie de anul trecut la care a participat si care a fost anulata de statul roman pentru exercitarea dreptului de preemtiune asupra monumentului istoric. "Referitor la litigiu, nu ma afecteaza. Nici macar nu am sorti de izbanda. Legat de cei 500 mii euro, ma judec si voi recupera banii. Sunt bani opriti pe nedrept", a mai spus Vasile Puscasu, pentru bzi.ro

Lucrurile sunt insa mai complicate. Zilele trecute, administratorii firmei care au inchiriat Hotelul "Traian" in ultimii ani, Optimal Travel SRL, s-au trezit cu notificare de evacuare din partea BDO Business Restructuring SRL si Casa de Insolventa RAVA SPRL, lichidatorii debitoarei Turism Moldova SA, societate ce apartine lui Prisecariu si care a acumulat milioane de euro datorii catre creditori. Firma Turism Moldova era proprietara hotelului din Piata Unirii, cladirea fiind scoasa la vanzare in repetate randuri pentru acoperirea datoriilor. Inca din 2014, Optimal Travel SRL inchiriase hotelul, contractul fiind valabil pana in 2023. Cu toate acestea, administratorii societatii s-au trezit cu notificare de evacuare, notificare care ar expira astazi, 28 februarie 2019. Mai mult, in instanta exista si un proces deschis de aceasta firma si de Fundatia Ecologica Green, cea care detine hotelul "Astoria", cladire lipita de Grand Hotel "Traian". Ambele societati au contestat licitatia din noiembrie 2018 prin care Kirschblute SRL a intrat in posesia hotelului dupa o tranzactie dubioasa de 4,7 milioane euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE