Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patru directori de la CFR Marfă arestați pentru 30 de zile

Postat la: 05.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihuţ Constantin Crăciun şi Pavel Bărculeţ, foşti directori generali ai CFR Marfă, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Timiş a fost anunţată în plină noapte, la ora 3:00.

După o ședință maraton de aproape zece ore, Tribunalul Timiș a decis arestul a patru din cele 20 de persoane reținute de procurorii DIICOT, în dosarul vagoanelor vândute la fier vechi de CFR Marfă. Celelalte persoane arestate în acest dosar alături de directorul general CFR Marfă sunt Bărculeţ Pavel, Ciobanu Daniel şi Enache Florin.

În plus, alte cinci persoane au primit din partea judecătorilor arest la domiciliu, în timp ce celalte persoane inculpate în dosar sunt puse sub control judiciar. Potrivit DIICOT, în cursul anului 2016, la nivelul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "CFR MARFĂ" S.A s-a constituit un grup infracţional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central şi teritorial al societăţii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC REMAT SA Călăraşi a diferenţei rezultate între valoarea reală şi cea subevaluată a bunurilor casate.

Subevaluarea s-a efectuat prin ofertarea pe Bursa de Mărfuri Bucureşti, în baza procedurii de licitaţie deschisă iniţiată de S.N.T.F.M. "CFR MARFĂ" S.A., a 2.450 de vagoane pe roţi, la preţ de fier vechi, deşi, în conformitate cu standardele în materie, deşeurile metalice provenite din casarea materialului rulant se încadrau în categoria "deşeu fier vechi greu" şi "deşeu fier vechi special" (oţel), categorii de deşeuri cu o valoare de piaţă net superioară. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 6,3 milioane de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE