Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patrimoniul imobiliar al Capitalei, pe mâna clanului Firea-Pandele-Becali

Postat la: 16.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul director general al Administrației Fondului Imobiliar (AFI), Mihai Enǎchescu, nu s-a remarcat ca un oponent al Gabrielei Firea. Ȋn schimb, el a refuzat constant sǎ facǎ inventarul cerut de primǎrițǎ al patrimoniului imobiliar administrat de AFI. Ȋn schimb, Enǎchescu s-a opus sǎ transfere "obiectul muncii" cǎtre compania imobiliarǎ ȋnființatǎ de Firea, unde nu ar mai fi putut "controla" nimic.

Ȋn ianuarie 2018 el a fost dat afarǎ pentru aceste insubordonǎri crase. Printre angajații Primǎriei Capitalei s-a lansat zvonul cǎ lui Enǎchescu i se trage de la prosta administrare a blocurilor gemene din Piața Unirii. Cele douǎ imobile sunt destinate persoanelor care locuiesc temporar pânǎ când vor fi consolidate blocurile ȋn care au locuit. Blocurile gemene sunt pe jumǎtate goale, iar oamenii stau ȋn frig și fǎrǎ apǎ caldǎ de mulți ani pentru cǎ nu au putut plǎti ȋntreaga facturǎ a blocurilor.

Ȋnsuși Sorin Oprescu lansase aceastǎ nemulțumire cu jumǎtate de gurǎ, pentru cǎ Enǎchescu ȋi fusese recomandat de consilierul sǎu, avocatul George Iorgovan, fiul lui Antonie Iorgovan. Așa cǎ șeful AFI a fost director câțiva ani fǎrǎ concurs, pe un salariu anual modest. Cu toate acestea, averea acumulatǎ de Enǎchescu nu se pupǎ cu salariul. El a sperat cǎ va reuși sǎ se reinfiltreze ȋn Primǎria Capitalei, dar nu a reușit. Așa cǎ pe 1 februarie 2018 el a acționat ȋn judecatǎ Municipalitatea și pe Gabriela Firea. Ciudat este cǎ pe 13 iulie 2018, instanța i-a respins acțiunea pe motiv cǎ ar fi fost "tardiv introdusǎ". Ȋn termen de 10 zile Enǎchescu poate face recurs.

Aparent, aceasta ar fi o victorie a primǎriței, numai cǎ, ȋn locul sǎu, a numit "pe termen de 1 an" un acolit al sǎu, avocatul Vladimir Emil Vișoianu. Este greu de ȋnțeles cum un avocat a preferat sǎ stea pe 3.000 de euro pe lunǎ, când ar putea câștiga mai mult. Vișoianu a reprezentat ȋn trecut Primǎria Capitalei ȋn câteva litigii, dar declarația sa de avere este cam "subțire". El provine tot de pe filiera Voluntari, mai exact, el a fost omul de casǎ a lui Gigi Brcali, nașul familiei Firea-Pandele. Miza funcției este gestionarea a circa 3.500 de spații comerciale, atât de vânate de clanul din Voluntari. Ȋn plus, el are pe mânǎ locuințele sociale, pentru care se dau bani frumoși de cǎtre cei care nu au dreptul sǎ le primeascǎ, inclusiv directori din Primǎria Capitalei. Fațǎ de aceste situații Firea ȋnchide ochii deși sunt fapte penale.

Potrivit Gazetei Bucureștiului, avocatul Vladmiri Emil Vișoianu nu a fost detașat la Primăria Capitalei de a vreo casă de avocatură. Ci de la un SRL! Conform dispoziției de primar, semnată de Gabriela Firea, „începând cu data de 18.01.2018, domnul Vișoianu Vladimir Emil angajat ȋn cadrul SC Smart Fiscal Team Filiala SRL, se detașează la Administrația Fondului Imobiliar pentru a îndeplini atribuțiile funcției de director general pentru o perioadă de maximum 1 an. Pe durata detașării, domnul Vișoianu Vladimir Emil va benecifica de drepturile cele mai favorabile, respective un salariu de bază (...) în cuantum de 14.414 lei".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE