Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pastile naturiste anti-alcool. Cum poți evita să fii "sorcovit" de polițiștii de la rutieră cu suspendarea permisului sau cu dosar penal

Postat la: 31.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe retelele de socializare au aparut informatii ca in acest An Nou spre dimineata vor fi foarte multi politisti de la "rutiera" in toata tara, iar in orase pe arterele principale, in ciuda gerului de afara. In total, 16.000 de politisti vor fi la post de Revelion.

Tot pe retelele de socializare au aparut tot soiul de sfaturi despre cum sa eviti politistii de la rutiera, anume luand-o pe un traseu mai putin cumoscut de acestia, pe stradute etc., dar si cum sa faci sa nu mai mirosi a alcool, cu boabe de cafea rontaite, sau cu patrunjel mestecat inainte de a te sui la volan, metode care pana acum n-au fost confirmate.

Cel mai interesant este ca producatorii de suplimente naturiste ofera on-line niste pastile pe baza de uleiuri volatile, in principal cu eucalipt, dar si cu alte ingrediente exotice care fac ca sa disperseze mirosul de alcool. Exista si astfel de produse cu efect foarte puternic, care elimina alcoolul (il neutralizeaza) in aerul expirat, chiar daca ramane prezent in sange. Astfel ca etiltestul poate fi pacalit, mai ales daca si cel testat se tine inca bine pe picioare si nu se bâlbâie.

Daca este dus insa la o recoltare de probe de sange, alcoolul va iesi prezent biologic. In acest sens exista substante care accelereaza metabolismul alcoolului in ficat, un suplimet de enzime care combinat cu ingredientele de neutralizare ale alcoolului din aer sunt eficiente daca sunt luate cu o ora inaintea deplasarii la volan si daca in acest interval de doua ore (recomandarea produsului) nu se mai consuma deloc alcool.

In replica la aceste materiale si comentarii aparute si pe retelele de socializare dar si pe siteuri de internet, Politia Rutiera a venit cu propria sa metoda de combatere a efectelor alcoolului la volan, dar si de evitare a sanctiunilor brigazilor rutiere din intreaga tara pentru noaptea de Revelion si nu numai:

- Condu prudent!
- Nu apăsa tare pedala de accelerație!
- Nu consuma băuturi alcoolice dacă știi că urmează să conduci un autovehicul!
- Evită depăşirile riscante şi nu brusca comenzile!
- Asigură-te că ți-ai echipat mașina corespunzător, înainte de a pleca la drum!
- Informează - te înainte de a pleca în călătorie cu privire la condițiile meteo-rutiere!
- Respectă indicațiile polițistului aflat în trafic!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE