Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pasta de dinti care promite ca te scapa de hipersensibilitate s-ar putea, de fapt, sa o creeze

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pasta de dinti ar trebui sa ne protejeze dantura, insa un studiu din Scientific Reports arata ca lucrurile nu stau neaparat asa. Cercetatori din Brazilia si Elvetia au testat noua branduri care au promis ca impiedica erodarea dintilor. Pastele de dinti, toate gasite in magazinele braziliene sau europene, au inclus branduri regionale, dar si cele vandute pe plan international, ca Sensodyne.

Timp de cinci zile, o data pe zi, au extras probe de smalt. Dupa ce participantii si-au clatit bine gura dupa periaj, cercetatorii au masurat cantitatea de smalt erodat. Actul de periere al dintilor cu pasta de dinti provoaca eroziunea smaltului, chiar daca ajuta la prevenirea formarii bacteriilor. Aceasta eroziune poate determina tesutul osos de sub smalt, cunoscut sub numele de dentina, sa devina expus la aer, ceea ce duce la hipersensibilitate.

Unele paste de dinti, cum e si cazul Sensodyne, sunt comercializate ca avand ingrediente care contin o formatiune speciala, care poate sa atenueze acest prejudiciu sau sa repare dintii sensibili. Dar, la sfarsitul experimentului, pastele de dinti marcate ca fiind anti-erozive sau care desensibilizeaza nu au reusit sa previna semnificativ eroziunea dintilor. Si Colgate Cavity Protection are aceleasi rezultate, la fel ca Sensodyne, chiar daca brandul nu este unul fluorurat.

„Testele au aratat ca unele paste de dinti au cauzat mai putine pierderi de suprafata decat altele. Rezultatele seamana cu cele obtinute cu pasta de dinti pentru controlul acestui criteriu", a declarat Ana Cecilia Corrêa Aranha, cercetator dentar la Universitatea din São Paulo. În orice caz, studiul nu este primul care dezminte ideea ca pastele de dinti anti-erozive au ceva special fata de pastele obisnuite. Chiar si asa, echipa lui Aranha a descoperit cativa factori care ar putea genera o protectie mai buna împotriva eroziunii.

Pastele de dinti care contineau staniu au avut concentratii mai mari de calciu si fosfat. Ele au fost asociate cu pierderi mai mici ale smaltului. Fluorul, desi are o multime de alte beneficii pentru dinti, ca prevenirea cariilor dentare, nu a avut nicio influenta mare asupra eroziunii smaltului, contrar a ceea ce au sugerat unele cercetari anterioare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE