Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Partidele politice pierd sute de milioane! Bugetul AEP a fost diminuat

Postat la: 13.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisiile parlamentare reunite de buget-finante au dat, marti, raport favorabil pentru bugetul Autoritatii Electorale Permanente (AEP), cu 22 de voturi pentru si doua impotriva, in forma diminuata.

Initial bugetul alocat acesteia era de 582,8 milioane de lei, o crestere de 163,6% fata de anul trecut, iar creditele de angajament au fost majorate cu 163,2%, la 582,8 milioane de lei. Comisiile au aprobat amendamentul prin care este diminuat cu 140 de milioane de lei bugetul AEP, precum si creditele de angajament cu aceeasi suma, pentru a se asigura incadrarea in deficitul bugetar. Suma provine de la subventionarea activitatii partidelor politice, potrivit Legii nr. 336/2006, pentru partidele care au participat in alegerile din anul 2016, locale si parlamentare, astfel incat suma ramasa in total pentru acestea este de 255,813 milioane de lei.

Astfel, bugetul AEP a trecut de comisii in suma de 442,8 milioane de lei, dublu fata de anul trecut, iar acelasi nivel este la creditele de angajament. Pentru organizarea alegerilor, AEP avea alocati 104 milioane de lei. Sumele partidelor pot fi folosite pentru alegeri, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta care va fi adoptat joi, au sustinut reprezentantii AEP. Pe langa cheltuielile de personal specifice AEP, la cheltuieli de personal aceasta Autoritate sustine ca are nevoie de cheltuieli pentru Biroul Electoral Central (BEC), pentru cele doua randuri de alegeri din acest an, iar perioada electorala este pentru fiecare de 100 de zile. Indemnizatiile vor fi de cate 290 de lei pe zi de activitate, respectiv 280 de lei pe zi. Pentru alegeri, sume mai aloca Ministerul Afacerilor Interne. Aproximativ 150 de persoane lucreaza la BEC, in aceste perioade, conform cifrelor AEP. Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern si trimis Parlamentului. Sedinta comuna a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE