Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentarii s-au unit impotriva lui Mark Zuckerberg! I se cer explicatii

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de parlamentari din Marea Britanie si din Canada si-au unit fortele pentru a-l face pe CEO Mark Zuckerberg sa raspunda la intrebarile lor legate de raspandirea de dezinformari.

Damian Collins, cel care conduce comisia UK Digital, Cultura, Media si Comunitatea sportica, si Bob Zimmer, presedintele Comitetului Permanent din Canada au scris o scrisoare deschisa catre Zuckerberk. In scrisoarea deschisa se arata faptul ca ambele comitete au intercat sa obtina anumite probe de la conducerea Facebook in legatura cu ''esecul procesarii'' si aici includem si scandalul Cambridge Analytica si scurgerea de date aferente.

"Ati ales in schimb sa trimiteti reprezentanti mai putin inalti si nu ati aparut, in ciuda invitatiilor din partea Congresului si Senatului SUA si a Parlamentului European", se spune in scrisoare. Ambele comisii spun ca intentioneaza sa publice rapoarte finale pana in decembrie si sa vada dovezile lui Zuckerberg ca fiind "acum restante si urgente". Noua formatiune "Marele Comitet International" intentioneaza sa organizeze o audiere comuna fara precedent in Parlamentul britanic pe 27 noiembrie, iar scrisoarea spune ca, desi va fi condusa de Collins si Zimmer, "este probabil sa participe si alti parlamentari.''

"Va invitam sa luati parte la aceasta ocazie istorica de a spune parlamentarilor din ambele parti ale Atlanticului si dincolo, de masurile pe care Facebook le ia pentru a opri raspandirea dezinformarii pe platforma dvs. si pentru a proteja datele utilizatorilor", se incheie scrisoarea. Scrisoarea ii ofera lui Mark Zuckerberg timp pana pe 7 noiembrie sa raspunda. "Am primit scrisoarea comisiei si vom raspunde dlui Collins pana la termenul limita", a declarat purtatoarea de cuvant a Facebook Business Insider.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE